torstai 1. toukokuuta 2014

Bataattiburgeri

Näköjään jo omaksi vappuperinteekseni muodostunut bataattiburgeri täytti vatsani kummulle taas tänäkin vappuna. Eilen ja vielä uudestaan tänäänkin..heh.
Aijaijai, se on vaan niin hyvää!

Ai siis mikä burgeri? No se on sellainen, missä sämppärit on korvattu bataattikiekoilla. Aivan sairaan hyvää!

Ohjekkin on niin yksinkertainen.. Mutta jottei nyt olis ihan hönöä kirjoittaa jotain parin lauseen ohjetta, niin lisään tähän postiin myös maailman yksinkertaisimman jauhelihapihviohjeen, jonka isosisko vinkkasi. Niin ja pakko kyllä jakaa lisäksi vielä superherkullisen cashewpähkinä kastikkeen ohje! Mielestäni burgeriin kuuluu mehukas kastike, joten olihan sellainenkin kehiteltävä. Kyseistä kastiketta voi käyttää erittäin hyvin myös esim. juureslastujen tai vihannesten dippaamiseen.




Bataattiburgeri
2-3 kpl

(Gluteeniton, maidoton, munaton)

2 kpl halkaisijaltaan isoa bataattia
Oliiviöljyä tai neitsyt kookosöljyä
Laadukasta suolaa

Lämmitä uuni noin 200 asteiseksi.
Pese (ja halutessasi kuori) bataatit. Leikkaaa niistä n. 1,5 cm paksuisia kiekkoja. Levitä öljyä bataattikiekkojen kummallekkin puolelle ja ripottele pinnalle suolaa. Lataa bataatit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja iske pelti 200 asteiseen uuniin noin reiluksi vartiksi. Käännä ne paistoajan puolivälissä. Huom! Kiertoilmauuni valmistaa kiekot nopeammin. Tarkkaile siis tilannetta, ettei herkut vaan pala. Valmiit bataatit on pehmeitä.


Valmista jauhelihapihvit sillä välin, kun bataatit on uunissa.




Maailman yksinkertaisin jauhelihapihvi
n.10 pientä pihviä

Gluteeniton, munaton, maidoton

500 g jauhelihaa
suolaa
jauhelihamaustetta
valkopippuria

Avaa jauhelihapaketti ja lisää mausteita suoraan jauheliha köntin päälle. Pese käpälät ja vaivaa mausteet tasaisesti jauhelihan sekaan. Tee jauhelihasta tiiviitä palleroita ja litistä pihviksi. Lisää tarvittaessa pannulle rasvaa ja paista pihvejä muutamia minuutteja per puoli. Ja valmista!



Cashewpähkinäinen hampurilaiskastike

(Gluteeniton, munaton, maidoton)

1 dl hetken vedessä liotettuja cashewpähkinöitä
1 kypsä avokado
1 valkosipulin kynsi
puolikas paprika
1 iso tomaatti tai n.5 minitomaattia
paprikamaustetta
suolaa
valkopippuria
1 rkl luomuhunajaa
loraus mantelimaitoa tai vettä

Kaada pähkinöiden liotusvesi pois. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Tai vaihtoehtoisesti korkeaan astiaan, jos käytät sauvasekoitinta. Sekoita tasaiseksi massaksi ja lisää mausteita makusi mukaan. Kastike on valmista tarjoiltavaksi.

Mieti mitä kaikkea haluat hampurilaisesi "sisään" laittaa ja ala sen jälkeen rakentamaan omaa terveellistä ja superherkullista burgeriasi. Pystytykseen tarvitset tueksi pitkiä koktailtikkuja.



Varaudu hetkelliseen järjen lähtöön.

-Tiia :)


3 kommenttia:

  1. Voihan sua!! Oispa ihanaa olla syömässä sun herkkuja :)

    VastaaPoista
  2. Ai herkku! Kiitos hurjasti tästä ohjeesta:) Tätä on ihan pakko kokeilla nyt vk loppuna tai viim. ensviikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen tuli näitä tehtyä ja olivat kyllä niin hyviä:) Kyllä nämä ehdottomasti voittaa maultaansa hesen burgerit! Ja ovat vielä rutkasti terveellisempiä.

      Poista